0 гласа
от
Здравейте,
силно се надявам кризата с Корона вируса скоро да отмине и през месец май да си организираме нормален абитуриентски бал. Та понеже няма много време, вече почнах да се тревожа за тоалета.

Вече имам набелязани 2 рокли между които се двоумя и почти съм харесала обувки на висок ток, но имам терзания с избора на дамска чанта за бала. Може ли да ме посъветвате, какво да търся и от къде да го купя?

Благодаря на всички

5 отговори

0 гласа
от
Мисля, че тренда в официалните дамски чанти е да бъдат винаги по-малки от стандартните, да бъдат от естествена кожа и разбира се максимално изящни. Ако си се спряла вече на конкретна рокля ще ти бъде по-лесно да избереш и чантичка. Много модни дизайнери казват, че трябва да бъдат в един цвят и стил и от един дизайнер. Тук не съм съвсем съгласна. Така или иначе повечето рокли се шият по поръчка, така че аксесоарите като обувки, бижута и чанта могат да бъдат съвсем различни от марката на роклята, просто е важно да са в един стил и да създават хармония на цялостната визия.
от
А според теб, кое е по-стилно: чанта плик или пак малък модел чанта с презрамка през рамо? Защото и двата вида много ми харесват
от
Това само ти можеш да решиш, защото е доста субективно. Красивите чанти за официален повод могат да бъдат и с двата вида, но по практично е да бъде с ремък през рамото. Но ако ремъка е метален като плетка, може да ти дразни кожата на рамото. Минус на чантите плик, е че едната ти ръка е винаги заета с нея. Друг наин за носене на официалните чанти без дръжка е над лакътя. Така ръката ти е прибрана към тялото, но пък винаги можеш да държиш с нея чаша с шампанско :D
от
Аз лично за официални поводи предпочитам официални чанти тип портмоне. И както Sonia каза, винаги можеш да си освободиш дланта и да я носиш под мишница. Но на бала така или иначе няма да правите кой знае какво, така че дори ръката да ти е заета, не мисля че това е проблем.
0 гласа
от
Според мен можеш спокойно да потърсиш в Интернет за: малки чанти или официални дамски чанти стига вече да имаш идея, какъв ще е тоалета. Съветвам те да се придържаш към семплия стил. В края на краищата важната си ти, тоалета, обувките и чантата са само допълнение. Същото важи и за грима и прическата - трябва да подчертават твоята същност и истинска красота, а не да те променят. Младите момичета прекаляват именно с това в стремежа си да изглеждат лъскаво и напудрено. Успех
0 гласа
от
Според мен подходящата официална чанта трябва да бъде наистина достатъчно малка, така че да бъде като невидим аксесоар към целия тоалет. Аз лично не бих прекалила с лъщящите елементи като имитации на камъни, пайети, метални еременти или други неща. Гледай да бъде от естествена кожа, но и тези от еко кожа понякога могат да бъдат много красиви и стилни. Преди 2 години избирахме за една приятелка и тя си избра официална чанта от тук https://bagsline.bg/oficialni-chanti

Ако искаш хвърли едно око, какво се предлага сега
от
Благодаря ти за съвета. Ще прегледам и този сайт и още няколко електронни магазина за дамски чанти онлайн. След седмица си вземам роклята от шивачката и почвам сериозно да търся за подходяща чантичка
0 гласа
от
А на практика какво може да се събере в една официална чанта тип портмоне? Освен смартфон, червило и документи, може ли да се надявам че ще се събере още нещо?
от
Наскоро разчиствах гардероба и бях решила да се освободя от ненужни  облекла и аксесоари, та попаднах и на няколко официални чанти плик. Ами момичета вярвайте ми но тези модели отпреди 7 години, когато беше моя абитуриентски бал едва ми събраха iPhone 11. Искренно се надявам съвременните модели да са малко по-големи.
от
Ами като цяло си близо до истината - в такъв тип чанта портмоне влизат няколко основни неща: компактен комплект козметика, документи, ключове и смартфона. Но то реално за бала няма да ти трябва и повече. Гледай да разположиш вещите така, че чантата да не седи издута, че е много грозно.

Така че взимай най-необходимото и давай напред, както казаха горе най-важната си ти, а аксесоарите само те допълват.

Спореед мен в новите модели малки официални чанти би могло да влезе и Ролон а той ще ти е много нужен, особенно ако се раздаваш на дансинга.
0 гласа
от

Понеже виждам, че дискусията клони към малките официални чанти от тип портмоне то искам само да вметна, че повечето модели предлагат и се продават с възможност за сваляне и добавяне на ремъка за рамо. Така че, ако решиш може да я носиш през рамо, ако не в дланта. Моят съвет е, ремъка да бъде от естествена кожа, то всъщност това важи и за материята на дамската чанта. Тези от еко не са толкова издръжливи, но пък са доста по евтини

от
То и няма смисъл чантата да е максимално здрава, тук става въпрос за няколко часа и после обратно в гардероба. Така че дори от еко кожа да бъде не виждам това да е проблем. Важно е да й бъде удобна и стилна. Иначе съм съгласна, че когато се взима официална чанта, трябва да бъде здрава, красива и практична. Успех на младото момиче.
Добре дошли в най-авторитетния сайт, където ще получите бързи и компетентни отговори на всички свои въпроси. Нека да не оставим незададен въпрос и нека всички отговори бъдат смислени и конструктивни.
...