0 гласа
от
Здравейте,
въпреки ковид кризата и неясното бъдеще на ресторанти, хотели, барове и заведения за хранене ние все пак решихме да изпълним една стара своя мечта. Искаме да разширим семейния бизнес в посока малък ресторант с уютна и модерна обстановка и оригинална кухня. За тази цел ще търсим професионално оборудване за ресторанти и най-вече за кухнята, където се надяваме нашия шеф Виктор да се вихри и да изненадва гостите ни. Моля за препоръки и насоки, какво да търсим и къде да го търсим, защото сме още нови в този бизнес.

5 отговори

0 гласа
от
Какъв вид кухненско оборудване ви трябва, търсите ли нещо специално? Какъв вид кухня ще се предлага? Ако е за пицария е едно, ако ще се пече и задушава месо и ястия може би е добре да потърсите конвектомати, понеже те имат доста универсално приложение.
от
Честно казано нямаме сериозен опит в приготвянето и предлагането на храна от топла кухня. За момента имаме няколко апартамента от тип airbnb и една къща за гости, където като бонус на нашите гости приготвяме закуска. Моге да кажа, че имаме някаква минимална база за кухненско оборудване, но ще ни трябват доста неща и за това търсим консултация, за да се съобрази всичко с големината на кухнята, кой уред къде да бъде разположен за удобство на готвачи и после на сервитьорите и разни други тънкости.  Важно е да изберем и точните бройки от всеки уред като фурни, печки, газови котлони, конвектомати, хладилници и фризери, аспиратори и вентилация.
от
А като сте нови в бранша, защо не пробвате с употребявана техника и професионално кухненско оборудване? Все пак дори да не ви се получи, няма да сте много вътре...
0 гласа
от
Според мен трябва да се свържете с някоя голяма фирма, която предлага голям избор на професионално кухненско оборудване и тя да ви консултира, от какво точно имате нужда и по колко бройки. Ако тръгнете да купувате конвектомати, печки, фурни, хладилници и друга техника за готвене и съхранение, без да имате ясен план и концепция има голям шанс или да пропуснете нещо важно, или да купите нещо не толкова нужно. Другият вариант е ако имате приятели с ресторант, бар или друг тип заведение за хранене, което е подобно изпълнено на вашата идея, да ви разкажат и дадат максимално подробности. Успех
0 гласа
от
И аз смятам, че е най-добре да намерите фирма, която ще ви свърши работата в цялост. Консултация плюс покупка на комплекно кухненско оборудване за професионална употреба. Първоначалната инвестиция може да е по-голяма, отколкото ако купувате на парче, но ще знаете че всичката техника е нова, с гаранция, съвместима е с останалите и ще ви върши работа. А моят друг съвет е преди това да си проверите ел. инсталацията, ВиК и вентилацията за ресторанта и кухнята най-вече. Трябва всички миризими от готвенето и ползването на печки, фурни, конвектомати и други да се отвеждат максимално бързо. Така ще избегнете миризми и конденз.
от
Благодаря, съгласен съм с всичко което казахте. Но къде да търсим такава фирма, която предлага професионално кухненско оборудване и може да ни консултира. И аз предпочитам да стартираме бизнеса с надежден партньор и без изненади.
0 гласа
от
Преди няколоко години наши близки стартираха бизнес в същата сфера - ресторант с обедно меню и допълнително бар след 22.30 ч. И те бяха пред същата дилема като вас, но помня че избраха и купиха висок клас кухненско оборудване за ресторант от тук https://tirol.bg/kuhnensko-oborudvane/ и останаха доволни от техниката и обслужването. Разгледайте и вие.
0 гласа
от
И аз съм чувал за Tirol, а като гледам линка който Simona е пуснала при конвектомати например https://tirol.bg/kuhnensko-oborudvane/gotvarski-konvektomati/ цялата техника е на Fagor, а те са лидер в кухненската техника за такива цели. Според мен може да им се доверите, а и виждам че предлагат техника в още много направления.
Добре дошли в най-авторитетния сайт, където ще получите бързи и компетентни отговори на всички свои въпроси. Нека да не оставим незададен въпрос и нека всички отговори бъдат смислени и конструктивни.
...