0 гласа
от
Здравейте на всички! Предстои ми местене в друг град и леко започвам да се обърквам от целия процес и всичко, което ми предстои, включително опаковане и същинското местене на вещи и мебели. Някой да се е местил наскоро и да е ползвал транспортна фирма или такава за хамалски услуги? Ще се радвам да чуя за вашия опит и всякакви препоръки, които може да имате!

6 отговори

0 гласа
от
Преместих се преди няколко месеца и реших, че сама ще се справям с всичко. Спестих някой лев, но пък беше много работа. Не е толкова трудно, просто трябва да имате време, както и надежда система за подреждане, опаковане и етикетиране. Разбира се и превоз, което може би е най-лесната част, защото вече лесно и на достъпна цена може да се вземе бус под наем. Това в случай, че нямате изключително ценни предмети, които местенето може да повреди. Тогава ще ви трябва професионална помощ от фирма за преместване.
0 гласа
от
Използвах малка фирма за превоз на стоки за последното си преместване и беше смесено преживяване. Въпреки че хората бяха точни и учтиви, имах няколко артикула, които пристигнаха повредени. За щастие бях избрал застраховка за преместване, която помогна да покрия разходите. Така че моят съвет е да сте сигурни, че разбирате застрахователните полици на компанията и да обмислите инвестиране в допълнително покритие, ако е необходимо.
0 гласа
от
Оо, местенето си е стрес. Със сигурност е добра идея да наемеш транспортна/хамалска фирма. Скоро се местих и добре, че ми помогнаха от една карго фирма с всичките тежки неща за опаковане и пренасяне. Аз съм доволен от https://cargoplanet.eu/kontakti/ Обаче, не е лошо да си проучиш допълнително, аз бая четох по форумите, преди да взема решение.
от
Съгласен съм с предното мнение, проучването си е много важно. Чувал съм ужасяващи истории за хора, които са били измамени от различни транспортни фирми. Задължително проверявайте къде са регистрирани фирмите и дали имат лиценз. Пък и може да питате някой приятел, 100% някой друг около вас също се е местил.
0 гласа
от
Да, задължително проверявайте предварително всичко. С едно бързо търсене в интернет ще видите коя фирма става и коя не. Може пък и да се свържете с компанията и да им зададете няколко въпроса. Лесно ще добиете представа дали имат интерес да ви свършат работа или не.
0 гласа
от
Имате късмет, ако ще се местите в България. Повярвайте, когато става въпрос за транспортиране на багаж в друга държава всичко е 10 пъти по-сложно. Наскоро се преместих в чужбина и мога да подчертая важността на наемането на реномирана компания за хамалски и транспортни услуги за такъв голям преход. Уверете се, че компанията има опит с международни премествания и е запозната със специфичните разпоредби и митническите изисквания на вашата дестинация. Това е сложен процес и професионалистите могат да ви спестят много главоболия.
0 гласа
от
Не съм се местил наскоро, но съм чувал разни неща от приятели. В допълнение към всичко казано, бих добавил да се проверят и цените, за да не ви смъкнат кожата. Сигурен съм, че има транспортни или карго фирми, които ще ви свършат добра работа за нормална цена.
Добре дошли в най-авторитетния сайт, където ще получите бързи и компетентни отговори на всички свои въпроси. Нека да не оставим незададен въпрос и нека всички отговори бъдат смислени и конструктивни.
...