0 гласа
от
Здравейте. Захванал съм се с едни проекти у дома и търся, от къде да си купя болтове, винтове и дюбели, а след време може и от други крепежни елементи да имам нужда. Може ли някой да препоръча надеждна фирма или магазин за крепежи? Ще се радвам на всякакви предложения или опит, които можете да споделите! Ако може да издават гаранция за качество или поне да сте ги изпробвали и да потвърдите, че са ок пак е добре. А ако издават фактура ще е направо перфектно.

5 отговори

0 гласа
от
Аз не бих се занимавал чак и да търся нещо специално. Във всеки град и квартал има по някоя железария, където си предлагат всичко хората :D Хем ще получите и консултация, кое с кое се съчетава, кой инструмент за монтаж е подходящ и т.н. Хем ще пипнете въпросните крепежи с ръка и ще прецените, кой е по-добър и подходящ...
от
Аа недей така. Последния път от квартална железария ми останаха болтовете в ръцете. Затова търся нещо по-качествено. Има си значение високото качество и никой не може да ме убеди в противното. Не казвам, че в железариите не предлагат и добри неща, но за този проект искам да вложа по-добри материали и крепежи
0 гласа
от
Щом държиш на качеството, гледай повече материала и изработката, а не фирмата. Различните крепежни изделия имат различна степен на якост и устойчивост на корозия. Най-добре да е неръждаема стомана, за да е издръжлив болтът и да е устойчив на ръжда. Пък и е хубаво да проверяваш дали отговарят на индустриалните стандарти за съответните им приложения. В България на пазара има доста добри крепежи и може да се намери почти всичко, както родно поризводство на отлична цена, така и вносни продукти.
от
Съгласен съм за материала. Всеки материал си има конкретно предназначение. Обаче, трябва и покритието на крепежа да се проучи, защото и то си влияе на издръжливостта. Например колкото са по-гладки дюбелите, толкова по-добри производствени стандарти показват.
0 гласа
от
Скоро поръчвах доста крепежи онлайн от този сайт https://kam04bg.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8 - качеството е доста добро, даже има и гаранция. За няколко дни дойдоха. Доколкото знам са българска фирма производител на своя линия продукти и разнообразието на дюбели, винтове, болтове и т.н. е доста голямо и на ниво. Препоръчвам ги, особено ако търсиш добро качество на разумна цена.
от
Въпросната фирма има склад и офис в Пловдив, на Брезовско шосе. Аз от там съм пазарувал, хората си разбират от работата. Доволен съм от обслужването - доста въпроси им зададох, отговориха ми адекватно и професионално, препоръчаха ми най-доброто за ремонта у нас.
0 гласа
от
Е какво да проучвате, достатъчно е да има етикети. Професионалните дистрибутори си пишат всичко – клас, производител, сертификация и други. Ако няма етикет, тогава избирате друг магазин или следващата железария.
от
Не е баш така. Именно в железариите се продават крепежи насипно на килограм. Директно си сипвате гайките, дюбелите или винтовете в пликче от стелажите и ви ги мерат. И не се знае, кой е производител, какви характеристики и гаранция имат. Отделно, ако продавачът не е много компетентен, е напълно възможно да не успее да ви обясни, кое, как и къде се ползва. Така че аз също предпочитам да си купя онлайн нещо с марка.
0 гласа
от
Само искам да добавя, да гледате нещо важно, когато избирате винтове, болтове, шпилки и други подобни крепежи. Резбата на крепежните елементи е също толкова важна. Нишките трябва да са точни, еднакви и добре нарязани. Разхлабената или неравномерна резба може да компрометира целостта на крепежа и да доведе до проблеми по време на монтаж или когато е под напрежение. Обърнете специално внимание, за да сте сигурни, че резбата е добре дефинирана и последователна.
Добре дошли в най-авторитетния сайт, където ще получите бързи и компетентни отговори на всички свои въпроси. Нека да не оставим незададен въпрос и нека всички отговори бъдат смислени и конструктивни.
...