0 гласа
от
Здравейте, видях че в този сайт има доста полезна информация и членовете отговарят бързо и компетентно. Искам да попитам за ефективни начини за избелване на зъби в домашни условия. Предпочитам да базирате съветите си на вече изпитани методи. Благодаря предварително

4 отговори

0 гласа
от
Най-лесният начин е да проверите в близката аптека. Виждала съм, че в много от тях се продават готови избелващи комплекти и ги рекламилат като много успешни. Аз не съм ползвала, но една приятелка си взе и после каза, че е подобрила с няколко нюанса към бяло.
0 гласа
от
редактиран
Потвърждавам мнението на Августина, но с една голяма условност. Избелващите комплекти ще имат наистина голям ефект, ако преди това посетите своя стоматолог за 1 процедура по премахване на зъбен камък. При самото премахване на камъка ще падне голяма част от налепите и това веднага ще се отрази на белотата на зъбите. После вече си взимате нещо бюджетно за избелване и действате известно време, примерно седмица или 10 дни. Ако разчитате само на избелването, бъдете готова да се разочаровате.
0 гласа
от
Здравейте момичета, пиша така защото виждам че само жени коментират. Аз от днес започнах едни домашни процедури за избелване на зъбите в домашни условия и след 2 седмици ще споделя резултат. Всичко ми излезна около 130 лв, като си взех избелващи ленти + специална паста за зъби с избелващ ефект. Препиръчаха ми тази комбинация като най-ефективна.

Всичко изглежда много лесно и удобно за домашно ползване - избелващите ленти са за 14 дни в комплект по 2 за горни и долни зъби и стоях с тях 30 минути. След това се ползва избелващата паста и вояла. Тази сутрин беше първата ми ползване, но в края на периода ще пиша тук, за да ви кажа какъв е резултатът.

Както Милена е споделила по-нагоре преди седмица бях при семейния стоматолог за премахване на зъбния налеп и камък. Първите няколко дни имах повишена чувствителност към топло, студено и ми беше леко некомфортно, за това отложих ползването на избелващите ленти с няколко дни, но днес реших че е точния ден.
0 гласа
от
А някой пробвал ли е и какъв е бил ефекта от тези писалки и лампи за избелване на зъбите? Гледам в емаг че има за 10-11 лв и може би по-качествени по 100-150 до 200 лв. Дали си заслужава според вас тези пари?
от
Според вас, нещо за 10 и дори 20 лева дали би вършило работа? Въпросът е риторичен. Според мен ключовите моменти са няколко:
1. Редовна профилактика при зъболекар
2. Периодично премахване на зъбния камък, може би веднъж годишно
3. Добра устна хигиена с качествена паста за зъби и редовна смяна на четката
4. Употреба на избелващ зъбите комплект, но който ви е препоръчал стоматолога или вече е изпробван от приятел/доверен познат, а не реклами у фейса за 10 лв.

Между другото ми похвалиха избелващите ленти и на мен, така че скоро мисля да ги пробвам.
Добре дошли в най-авторитетния сайт, където ще получите бързи и компетентни отговори на всички свои въпроси. Нека да не оставим незададен въпрос и нека всички отговори бъдат смислени и конструктивни.
...