0 гласа
от

Здравейте, от сега сме резервирали една ски екскурзия през декември, но сме абсолютно начинаещи и нямаме представа каква екипировка ни е необходима, от къде да я купим и изобщо всякакви съвети ще бъдат от полза. Благодаря!

7 отговори

0 гласа
от

Добре сте се ориентирали. Изборът на правилната екипировка е от решаващо значение за страхотно изживяване, и най-вече безопасността в планината. Като начинаещи, сигурно не знаете, че има различни видове екипировка за различните нива на умения. Затова, си търсете точно екипировка за начинаещи. 

от
Съгласен съм. Освен нивата на умение, добре е да се запознаете с пистите, които ще посещавате. Има различни видове писти и съответно, са нужни различни видове екипировка за тях. По-добре проучете точно къде отивате преди да избирате.
0 гласа
от

Като начинаещи, най-добре да започнете с универсални ски, които са си предназначени за различни условия и склонове. Сигурно знаете, че трябва да съобразите дължината на ските с вашия ръст и тегло, за да се получат нещата. 

от
Да, наистина all-mountain ските са безопасен избор за начинаещи. Те ще ви помогнат да изградите уменията си, без да сте прекалено специализирани за конкретни условия.
0 гласа
от
Страхотно, благодаря за съветите, ще ги имам предвид. Какво ще кажете за ски обувки, връзки и разни други приспособления?
0 гласа
от

Ски обувките са от решаващо значение за комфорта и контрола. По-скоро се допитайте до професионалист, за да получите правилния размер и пасване. Ботушите за начинаещи трябва да са удобни, но прилепнали, с оценка на гъвкавост, подходяща за вашето ниво на умения.

0 гласа
от

Не забравяйте да носите подходящи ски чорапи, когато пробвате обувки. Те правят голяма разлика в комфорта. И не забравяйте, че не трябва да усещате големи точки на натиск вътре в ботуша.

0 гласа
от

Освен всичко вече споменато до тук, ви трябват и топли и удобни дрехи, качествена каска, както и очила. Не забравяйте, че безопасността е на първо място. 

0 гласа
от

Дадените съвети са много добри, но всъщност, не е лоша идея да си наемете ски оборудване, вместо да купувате, щом сте начинаещи. Така ще може лесно да установите какви са най-подходящите артикули за вас. Разгледайте тук https://adventurenetbg.com/tour-item/ski-snoubord-ekipirovka-bansko/, аз съм наемал от тук и съм доволен от качеството и цените. Пък служителите са доста компетентни, аз съм задавал доста въпроси и винаги ми отговарят адекватно. 

Добре дошли в най-авторитетния сайт, където ще получите бързи и компетентни отговори на всички свои въпроси. Нека да не оставим незададен въпрос и нека всички отговори бъдат смислени и конструктивни.
...