0 гласа
от
Здравейте. След около месец заедно с приятелката ми ще ни се наложи да си сменим квартирата, не по наше желание. Собствениците са решили да го продават, а преди това трябва да направят ремонт. Имаме 1 месец предизвестие да освободим апартамента, а през това време трябва да намерим нещо ново и подходящо. Какво ще ме посъветвате: да гледам сайтовете за обяви или директно да се свържа с някоя агенция за недвижими имоти? Благодаря за съветите ви.

2 отговори

0 гласа
от
Какъв апартамент и в кой квартал търсите жилище? Колко човека сте точно, имате ли домашни любимци, пушите ли? Питам, защото аз отдавам апартамент под наем, а отделно от това, мога да ви дам няколко съвета.
от
Здравейте, търсим предимно в кварталите Хаджи Димитър, Подуене, Сухата Река. Само за мен и приятелката ми, без домащни любимци, и двамата не пушим.
0 гласа
от
редактиран
И аз ще споделя моя опит с търсене на апатамент под наем. След около 2 месеца търсене на квартира направих за себе си следните изводи, с които не ангажирам никого.

1. Повечето обяви в сайтовете са фалшиви и стоят там за бройка, престиж и като кукичка. Какво имам предвид - обаждате се за даден апартамент и редовните отговори от брокерите са:
- току що го отдадохме под наем, но може да ви предложим друг
- собственикът замина спешно в чужбина, но може да ви предложим друг
- собственикът престана да го отдава, но може да ви предложим друг
- не може да влезнем в контакт със собственика, но може да ви предложим друг

Още по-лошо е, когато сте направили оглед и след ден ви разиграят същия театър. Тук вече сте изгубили и половин ден за оглед на нещо, за което брокерите са знаели, че няма да има сделка.

Най-добрия вариант според мен е да гледате имоти, директно отдавани от собственици. Между другото предпоследната квартира си я намерихме по доста банален и класически начин. Разлепих из квартала бележки, че търсим апартамент под наем с моите контакти и кратка информация, какво точно търсим. Желая ви успех
Добре дошли в най-авторитетния сайт, където ще получите бързи и компетентни отговори на всички свои въпроси. Нека да не оставим незададен въпрос и нека всички отговори бъдат смислени и конструктивни.
...