0 гласа
от
редактиран
Здравейте, наскоро се сдобих с нов дом и предстои ремонт на терасата. Иска ми се да изглежда стилна, модерна и най-вече това, което направя да издържи теста на времето. Познати ми препоръчаха да сложа гранитогрес.

Не ми е позната практика, но пък и за първи път правя ремонт в живота си. Някой ползва ли на открита тереса? Можете ли да споделите впечатления? Под терасата ни е холът, така че е важно настилката отгоре да не пропуска влага. Благодаря.

9 отговори

0 гласа
от

Аз миналата година се чудех между различни материали, най-вече си бях харесал да сложа дървена облицовка – декинг. Изглеждаше ми много красиво, но жената като се заинати, че искала гранитогрес, та сложихме. В крайна сметка не съжалявам, засега се държи добре.

0 гласа
от

Гранитогресът не е никак лоша идея. Само гледай да имаш подходяща основа и дренаж, за да не се натрупва вода на терасата. Освен това, имай предвид цвета и покритието на гранита. Някои цветове доста се нагряват на слънце. 

0 гласа
от
Така като ви слушам, май ще погледна по-сериозно на идеята. А какво ще кажете за поддръжката? Чисти ли се трудно, нужно ли е да се ползват специални препарати или продукти?
0 гласа
от
Поддръжката е относително лесна. Имай предвид, че е нужно да добавиш солидна хидроизолация, в случай, че проникне вода между фугите. Ако това се случи и някъде има спукана плочка, резултатът ще бъде, че водата ще тръгне надолу.
0 гласа
от

И аз да се включа в разговора. smiley Вкъщи имаме гранитогрес от няколко години инасам. Мъжът ми реши да сложи гранитогрес на терасата. Честно казано много се радвам, че не го спрях. Понеже имаме голяма тераса, често им правим импровизиран басейн. laugh Голям плюс е, че не се хлъзга, когато е мокър и децата могат да играят на воля.

0 гласа
от

Измежду всички отговори, аз искам да допълня, че един недостатък може да бъде цената. Гранитогресните плочки обикновено са по-скъпи в сравнение с други опции. Но пък, разбира се, затова е и по-качествен и красив материал.yes Инвестицията обикновено си заслужава по отношение на дълготрайност и естетика. smiley

0 гласа
от
Добре, а от къде сте закупили своя? Жената и тя хареса идеята, разгледахме някакви идеи за дизайни, обаче от къде в България може да се купи такъв, за който да знаем , че идва от надеждна фирмата?
0 гласа
от

Аз моя гранитогрес за тераса го взех от Герака. Ако питаш мен, не мога да се оплача. Имаше добро отношение от страна на служителите. Предложиха ни бърза доставка, получихе отговорно отношение. В крайна сметка, останахме с едно добро впечатление.   

0 гласа
от
Аааа, сега като се замисля и се сещам, че тази фирма я знам. И друг път съм чувал добри отиви за тях. Въобще не се бях сетил за гранитогреса като опция, аз също бях насочил мислите съм към други материали и дизайни. Много благодаря за идеи и насоките, определено ще ми свършат работа.
Добре дошли в най-авторитетния сайт, където ще получите бързи и компетентни отговори на всички свои въпроси. Нека да не оставим незададен въпрос и нека всички отговори бъдат смислени и конструктивни.
...