0 гласа
от
Здравейте, хора! Гледам, че в този форум се намират добри отговори за някои въпроси, та и аз да попитам. Търся си добър пистолет за боядисване на разни неща в къщата - като се повреди някоя мебел, стена, или нещо по колата. Става въпрос за нещо не много професионално, защото не ми трябва за някакви големи проекти, а колкото сам да си поправям, каквото мога. Имате ли някакви предположения или добри впечатления от бояджийски пистолет, който сте ползвали?

6 отговори

0 гласа
от
Аз използвам Graco Magnum X7 от известно време и е супер. Той поддържа по-широк обхват за пръскане с бои с по-голям вискозитет /по-тежки бои/. Брат ми, ми го донесе от САЩ. Доста е лесен за употреба, пръска равномерно. Откакто го ползвам, цялата боя вкъщи светна, няма място, на което да се вижда надраскана боя или следи по стената от замърсяване. Имам домашни любимци и малки деца, та се сещаш как е - стените стават платно за рисуване. Но, добре си подновявам боята, когато забележа нова драскотина. Ако познаваш някой от САЩ, който би могъл да ти донесе… аз лично съм доволен от този.

Иначе, както и ти каза, не ти трябва нещо кой знае какво, гледай да е с около работно налягане от 4 – 8 бара. Капацитет на казанчето от 1 литър, навярно също ще ти е напълно достатъчно.
от
Не съм го чувал, но и нямам възможност да закупя такъв продукт от САЩ, както и някой да ми донесе. Гледам, че на Запад си поръчват през Амазон, но за България не знам как стоят нещата, а и за домашни цели, не ми се отделя толкова време и пари.

Да, тези параметри ми звучат добре. Чудя се между бояджийски пистолет с горно казанче или с долно казанче. Други предложения?
0 гласа
от

Здрасти и от мен. По въпроса, аз съм пробвал Fuji Spray Semi-PRO 2. Той е с горно казанче. Понякога предпочитам да беше с долно, защото ми пречи да виждам, но за модела, който е, се налага. Не съм го взимал аз, принадлежи на сина ми, така си го е избрал. Ако не се лъжа, май също от Америка го взе, като беше на бригада. Много е запален по колите, все иска да си ги поддържа и тунингова. Затова си е взел и такъв с повече екстри, като пръска колата, да може да става перфектно, а дори и си рисува понякога по нещо. Абе, това е да имаш хоби…

Аз го взех, за да освежа гаража и боята на оградата, че знаете как е със старите бои. Много бързо и лесно си боядисах навсякъде, без да се моткам. За Българския пазар не знам от къде може да се вземе, поразгледай.

0 гласа
от
редактиран

Привет, колега. Сега като се замислих, се сетих, че в тази страница се предлагат доста добри пистолети за боядисване - Gav-Bulgaria.com. Даже има и други инструменти като компресори, резервни части и още неща, ако потрябват. Това е единият сайт, за който се сещам, ако ми хрумне и друг, ще го пусна веднага тук. Но за домашни цели, не ти трябва нещо УАУ. В самия сайт виждам, че се намират и Mини бояджийски пистолет с дюза, който работи на 3 бара налягане. Ако питаш мен, това е достатъчно и един такъв ще ти е тамън.

0 гласа
от

Един много важен съвет! Не забравяй да си вземеш предпазна маска и защитни очила, докато боядисваш. Боята е много пулверизирана, след дифузера и една секунда невнимание и може да стане беля. Гледай да си добре оборудван, независимо, че ще ползваш пистолета за домашни цели, а не професионално. Може би е добре и да погледнеш такива модели, чието пръскане е по-концентрирано и регулируемо.

0 гласа
от

И аз ги гледах тези бояджийски пистолети в магазин GAV. Гледам, че и Гав са им вносители, както и на цялата гама пневматични инструменти. Даже предлагат и комплекти. Май и аз ще се насоча към бояджийски пистолет с долно казанче. Изглеждат ми по-удобни. Отделно разгледах и други сайтове, но засега този специално ми е грабнал вниманието като най-надежден. Ако някой е купувал от тях, моля да сподели.

0 гласа
от
Моят съвет е изберете модел, който да е съвместим с повечето видове бои и разтворители. По този начин няма да ти се налага постоянно да се съобразяваш какво купуваш, когато се решиш да работиш с него. Ще можеш да боядисваш както с алкидни бои, маслени бои, латекс и блажни бои и лакове. Всеки вид боя има различен вискозитет и трябва да се съобразиш с този фактор. Отделн, че по време на боядисването трябва в движение да регулираш вискозитета, повечето пъти с разтворител. Например ако боядисваш с латекс, първата ръка трябва да е доста разредена с боя и да действа като грунд, съответно ако пистолета позволява ще трябва да му настроиш дифузера. Следващата ръка ще ти бъде по-гъста, а третата с най-голям вискозитет /плътност/

Иначе добре си се ориентирал към Гав България. Щом са вносител, това е добре. По всяка вероятност ще следят изкъсо за качество, гаранция и резервни части. Сигурно ще предлагат и сервиз, ако нещо имаш нужда в бъдеще. Това си е голям плюс. Даже направо можеш да си го съчетаеш с малък компресор за пистолета, ако нямаш.

Това е всичко важно, за което се сещам. Успех и да кажеш какво си избрал и дали си доволен!
от
Благодаря за съветите, ще имам предвид всичко. Много благодаря за ориентира на всички. Тези дни ще им звънна или направо ще посетя техен магазин. Предполагам, че като обясня на служителите, че ще го ползвам за лични малки задачи, те ще ме консултират кой модел е правилният за мен. А в бъдеще и като си харесам някой, ще ви кажа как е положението. Със здраве!
Добре дошли в най-авторитетния сайт, където ще получите бързи и компетентни отговори на всички свои въпроси. Нека да не оставим незададен въпрос и нека всички отговори бъдат смислени и конструктивни.
...